Reklama

CETV sa sťahuje z družice Thor na Astru (23,5°E)

Už sme vás včera informovali v rubrike Zmeny na satelitoch, že nitrianska regionálna televízia CETV – Central TV ukončila svoje vysielanie na satelite Thor 0,8°W (11919 MHz, pol. V, SR: 28000, 7/8, DVB-S). Samotná televízia však už zverenila na svojej oficiálnej internetovej stránke, že pripravuje zmenu satelitnej pozície a kanál by sa mal objaviť na satelite Astra (23,5°E).
Pokračovanie nižšie:


Ako to pre náš portál SatelitnaTV.sk potvrdil aj riaditeľ CETV – Róbert Greguš, dátum začatia vysielania zo satelitu Astra (23,5°E) je naplánovaný na 1. septembra 2011. Ďalej nám prezradil, že momentálne vrcholia práce na presmerovaní streamu na Kamzik. Dôvodom zmeny šírenia vysielania prostredníctvom satelitu je podľa riaditeľa CETV to, že satelitná pozícia na ktorej vysielajú platformy Skylink a CS Link sú v ich regióne najrozšíreniejšie a práve preto sa rozhodli svoje vysielanie presunúť na satelit Astra (23,5°E).

Podľa nových technických parametrov, ktoré uvádza samotná CETV na svojej internetovej stránke by sa mala CETV objaviť na pozícii po bývalej verejnoprávnej televízii STV3.

CETV vysiela 24 hodín denne. Jej program je radený do šiestich štvorhodinových blokov. V priebehu tohto bloku môžu diváci sledovať aktuálne spravodajstvo z regiónov Nitry, Topoľčan, Trnavy , Trenčína, Piešťan, Pezinku, Dunajskej Stredy, Zlatých Moravciec, Hlohovca, Vrábel, Nových Zámkov, Šaľi, Galanty , Seredi, Levíc, Myjavy a Starej Turej. Okrem spravodajstva nechýba vo vysielaní aj šport, počasie, publicistický blok a diskusná relácia na rôzne témy.

Technické parametre CETV – Central TV z Astry:
Družica: Astra 3A (23,5°E)
Frekvencia: 11895 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 5/6
SR: 27500
Modulácia: QPSK
Norma: DVB-S
Kódované: nie

Aktualizované 28.8.2011: CETV pôvodne informovala, že sa jej program objaví na frekvencii 12565 MHz na pozícii po bývalej STV3. Na webovej stránke sa však nečakane objavila nová frekvencia 11895MHz.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. CETV nakonec nebude vysílat přes satelit Astra 3A, nýbrž přes Astru 3B a jiný transpondér operátorů satelitní služby Skylink. Stanice zamíří na kmitočet 11,895 GHz – tedy na transpondér, který je určen pro české placené a neplacené SD a HD stanice.

    * Astra 3B (23,5°E), freq. 11,895 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S/QPSK

  2. Ďakujeme za váš komentár. Ano, máte pravdu. Pôvodne však CETV uvádzala frekvenciu po byvalej STV 3 (12565 MHz). Správa bola aktualizovaná.

Komentáre už nie sú povolené.