Reklama

Tour de France naživo na Eurosporte

Najstarší, najväčší, najslávnejší alebo najnáročnejší. To sú slová, ktoré často charakterizujú cyklistickú Tour de France. Jej jubilejný 98. ročník nás opäť bude chcieť presvedčiť o tom, že právom. Eurosport bude vysielať každú minútu závodu naživo na kanáli Eurosport International. Live stream bude k dispozícii taktiež aj v Eurosport Playeri na bonusovom kanáli.

Jednotlivé etapy odvysiela Eurosport International naživo. Prvá etapa začína v sobotu 2. júla, posledná končí veľkolepým finále na Champs-Élysées v nedeľu 24. júla. Začiatky etáp sú plánované spravidla na 14:00 a končia o 17:45. Odpočinkové dni sú naplánované na 11. a 18. júla.

Závodom bude sprevádzať komentátorská dvojica Robert Bakalář – Štěpán Straka. Svojím špecifickým štýlom plným detailov a zaujímavostí dokáže vtiahnuť do vysielania aj divákov, ktorí cyklistiku nesledujú pravidelne. Súčasťou vysielania budú aj tradičné telefonické vstupy s rozhovormi s osobnosťami českej cyklistiky.
Pokračovanie nižšie:


Možnosť preniknúť do detailov závodu a pochopiť fungovanie väzieb v peletóne pomôže divákom belgický závodník Philippe Gilbert, aktívny účastník Tour de France. „Cyklistika je veľmi technický šport, je veľmi ťažký na pochopenie a málokto to dokáže ľuďom vysvetliť. Budem sa snažiť vysvetliť medzinárodné pravidlá a filozofiu závodenia všetkým ľuďom, ktorí sa budú v júli pozerať na Tour de France,“ hovorí samotný Gilbert.

Súčasťou českého vysielania bude aj vedomostná súťaž pre českých a slovenských divákov o hodnotné ceny. V spolupráci so spoločnosťou Trek môžu českí a slovenskí diváci Eurosportu po správnom zodpovedaní 10 vedomostných otázok vyhrať bicykel Madone 4.5 v cene okolo 50 000 Kč (2062 EUR), prilbu alebo tretry. Súťaž bude prebiehať počas celého závodu, každú druhú etapu bude zverejnená jedna súťažná otázka.
Špeciálnu ponuku pripravuje taktiež internetový prehrávač Eurosport Player. Na ňom budú môcť diváci sledovať Tour na špeciálnom kanáli.

Diváci budú môcť reagovať na vysielanie a pýtať sa komentátorov prostredníctvom e-mailovej adresy studio@eurosport.cz, ako tomu je zvykom u všetkých ostatných cyklistických závodov vysielaných Eurosportom. Mimo Tour de France tento rok Eurosport odvysielal Giro dˈItalia a v septembri je na programe španielská Vuelta. Eurosport sa cyklistike venuje dlhodobo, okrem troch najprestížnejších slnečných závodov ide napríklad o jarné klasiky, americkú Tour of California a mnoho ďalších.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. najdem sutaznu otazku aj na internete po prenose.zatial ju neviem najst.

  2. Dá sa sledovať Tour de France aj na internete, či na satelite nekódovane?

Komentáre už nie sú povolené.