Reklama

CME rozširuje spoluprácu so SES Astra

Spoločnosť CME (Central European Media Enterprises), vlastník televízie Markíza a TV Doma rozširuje svoju spoluprácu so spoločnosťou SES Astra. CME si aktivovala už svoj druhý satelitný transpondér na pozícii 31,5°E. Nová kapacita bude využívaná na vysielanie kanálov vo vysokom rozlíšení pre potreby satelitných a káblových spoločností v Rumunsku.
Pokračovanie nižšie:


CME vlastní viac ako 30 televíznych kanálov (SD a HD) v strednej Európe – v Rumunsku, Bulharsku, Chorvátsku, Českej republike na Slovensku a Slovinsku. V ponuke televíznych kanálov CME sa nachádzajú v Rumunsku a Bulharsku, také populárne kanály ako: PRO TV, Acasa TV, Pro Cinema, PRO TV International, Sport.ro, MTV Rumunia alebo bTV, Pro.BG, Ring.BG, bTV Comedy a bTV Cinema.

Dva transpondéry na satelite Astra 1G (31,5°E) sú určené pre potreby CME v Rumunsku a Bulharsku. Paket sa najskôr vysielal cez satelit Astra 4A (predtým Sirius 4 – 4,8°E), CME sa však už minulý rok rozhodla o migrácii na novú satelitnú pozíciu SES Astra, ktorá ponúka dokonalé pokrytie signálom a poskytuje nové kapacity pre ďalší rozvoj do budúcnosti. Paket na pozícii 4,8°E ukončil svoje vysielanie koncom marca 2011.

Aktuálne na satelite Astra 1G (31,5°E) vysielajú kanály: Pro TV_HD, AcasaTV HD, Test HD3 (testuje TVR HD), Sport_ro HD, Test 01, Test 02, Test 03, Test 04, Test 05, Test 06, Test 07, Procinema WSS Test. (frekvencia: 11836 MHz, pol. H, SR: 27500, FEC: 2/3; DVB-S2/8PSK).

Pro TV, Acasatv, ProTV Int (FTA), Pro Cinema, Sport Ro, MTV Romania, bTV Action, Ring_bg, bTV Lady, Pro Cinema 16-9. Rádiá: ProFM, InfoPro, RFI (FTA), ProFM BG, N-Joy, Z-Rock. (frekvencia 11934 MHz, pol. V, SR: 30000, FEC: 2/3; DVB-S2/8PSK)

Všetky kanály okrem ProTV Int a rádia RFI vysielajú kódovane v systéme podmieneného prístupu Conax.

Mohlo by vás ešte zaujímať