Reklama

Z vysielačov Zobor, Križava a Sitno je možné prijímať už kompletnú ponuku DVB-T

Včera krátko po 23. hodine bolo ukončené šírenie dočasného multiplexu z vysielača Nitra – Zobor. Dočasný multiplex bol nahradený druhým multiplexom a o niekoľko minút neskôr bol spustený na 48. kanály aj verejnoprávny multiplex.

Z vysielačov Banská Štiavnica – Sitno a Žilina – Križava bol ukončený dočasný multiplex a spustený MUX2 a VP MUX už v priebehu včerajšieho dňa.

Programová ponuka
Druhý multiplex: Markíza, Doma, JOJ, JOJ Plus
Verejnoprávny multiplex: STV1, STV2, STV3
Pokračovanie nižšie:


Výkon verejnoprávneho multiplexu z vysielača Nitra-Zobor nebeží ešte na plný výkon, preto sa môžu vyskytnúť ešte problémy s prijímom. Podrobnosti zisťujeme, sledujte nás. Vaše postrehy s prijímom môžete písať v komentároch pod čkánkom.

V prípade ak prijímate signál z týchto vysielačov odporúčame vám dať automatické vyhľadávanie aby sa naladili všetky programy.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. ja chytám signál z krížavi a teraz mi aj po opakovanom vyhladávani nenájde verejnopravne , stale sa mi naladi iba odkaz že mám ladit.Uloží mi vlastne prázdne stanice s odkazom. Prosim poradte dakujem. ps:som z Košťany nad Turcom

  2. Signál verejnoprávneho multiplexu je omnoho slabší ako MUX2.

    Výkony:
    MUX2 – 18,400kw
    VP MUX – 5,000 kw

  3. Ten istý problém, zo začiatku STV1,2 výborné, teraz 12 km od MT slabý signál aj so smerovou anténou a ziskom 36dB s priamou viditeľnosťou na vysielač. Mali sme sľúbený digitálny kvalitnejší príjem a výsledkom sú väčšie problémy. Prečo MUX2 výkon 18,4 a VP MUX iba 5,0 kW?

  4. Vysielač v B. Bystrici , ktorý pokryl väčšinu pohronia, bol odstavený, miesto neho sú po okolí vysielače so slabučkým signálom verejnoprávnej TV, za ktorú všetci platíme RTVS mesačné poplatky a na mnohých miestach sa nedá vôbec naladiť. Nie všetci majú na to, aby si zriadili satelit na ktorom sa STV 1a STV 2 dá sledovať a preto si myslím, že páni z RTVS spolu so zriaďovateľom digitálneho signálu majú povinnosť zvýšiť výkon vysielačov,
    ( myslím, že nato museli mať dosť peňazí ) alebo zrušiť poplatky.

Komentáre už nie sú povolené.