Reklama

WIMBLEDON štartuje na Nova Sport

Najslávnejší tenisový turnaj planéty sa dnes vracia na obrazovky športového programu Nova Sport. Znovu po roku ožíva areál All England Clubu v juhozápadnej časti Londýna a to znamená jediné – štartuje Wimbledon.

Ten tohtoročný sa pýši poradovým číslom 125 a pred sebou má nesmierne ťažkú úlohu, pokiaľ chce byť zase o niečo kvalitnejší ako minulý rok. Wimbledon 2010 ponúkol najdlhší zápas tenisovej histórie, návštevu kráľovny a nezvyklé slnečné počasie.

Mužský turnaj má štyroch favoritov. Šesťnásobného víťaza Rogera Federera, ktorý usiluje o vyrovnanie Samprasového rekordného zisku siedmich triumfov. Obhájcu wimbledonského titulu a víťaza minulého Roland Garros Rafaela Nadala. V skvelej forme hrajúceho Novaka Djokoviča, ale taktiež Andyho Murrayho, domácu nádej a víťaza prípravného turnaja v Queen’s Clubu.
Pokračovanie nižšie:


Turnaj žien ponúka omnoho širšie pole favoritiek. Zatiaľ čo svetovej jednotke, Dánke Wozniacke, odborníci príliš neveria, rešpekt budí návrat oboch sestier Williamsových. A legenda Chris Evertová verí skôr staršej Venus: „Miluje trávu a má veľa skúseností s týmto povrchom. Môže uderiť.“ Na výhru si ale brúsi zuby znovu po siedmich rokoch aj Ruska Maria Šarapovová a potvrdenie formy z French Open je pred Číňankou Li Na. Bez šance nie sú ani Zvonarevová, Azarenková a Kvitová, obnovené zranenie členku do Londýna bohužiaľ nepustilo Kim Clijstersovú.

Program každého hracieho dňa štartuje na treťom grandslamovom turnaji sezóny a rovnako aj na programe Nova sport o 14. hodine. Na najväčších dvorcoch začínajú zápasy o hodinu neskôr.

(Nova sport, foto:sxc)

Mohlo by vás ešte zaujímať