Reklama

Vysielacie práva francúzskej Ligue 1 pre CANAL+ a Al Jazeeru

CANAL+ získal vysielacie práva francúzskej Ligue 1 v rokoch 2012 – 2016. O vysielanie sa však bude deliť s katarským vysielateľom Al Jazeera, ktorý bude vysielať naživo dva zápasy týždenne. Al Jazeera získala minulý mesiac najskôr medzinárodné práva do Ligue 1 a v predchádzajúcom týždni nadobudla vysielacie práva aj vo Francúzsku. Al Jazeera tak získala vysielacie práva na jeden z piatich vysielacich balíkov za 90 miliónov EUR na jednu sezónu.
Pokračovanie nižšie:


CANAL+ získal štyri vysielacie balíky francúzskej Ligue 1 v rokoch 2012 – 2016, za ktoré zaplatí 420 miliónov EUR na jednu sezónu. V najbližších rokoch tak francúzska liga získa 510 miliónov EUR za jednu sezónu.

Vysielacie práva sú rozdelené do niekoľkých balíkov. Balíčky 1-4 obsahujú dva zápasy cez víkend, v sobotu o 17:00 hod. miestneho času a v nedeľu večer. Al Jazeera s balíčkom číslo 5 môže vysielať dva zápasy, jeden v piatok večer a jeden v nedeľu o 14:00 hod. Zatiaľ však nie je jasné na ktorom kanáli bude vysielať Al Jazeera naživo vybrané zápasy.

Hoci predaj prvých päť vysielacích balíkov je úspechom pre francúzsku ligu, nedokázali sa však predať ďalšie štyri balíky, ktoré zahŕňajú práva do mobilnej TV a PPV, vzhľadom k tomu, že nebola ponúknutá požadovaná cena. Záujem o práva pre mobilné telefóny mala spoločnosť Orange.

(Broadband TV News, satkurier.pl)

Mohlo by vás ešte zaujímať